onsdag 22 juni 2011

Världens Bästa Film Någonsin

Sprang över en film häromdagen, och vilken film det var. Jösses.

Den utspelar sig i en tråkig liten nationalpark i USA, där den trötte slackern Cal jobbar som Park Ranger. När han inte leder guidade turer om ingenting, eller håller ordning och reda på saker och ting i parken så tar han gärna en fiskepaus på arbetstid, dagdrömmer om att vakta nationalparker på Hawaii eller beslagtar brass från tonåringar som han sen gärna behåller själv.

Som en bonus på det så har han en riktig powerstache att avundas och drömma om.Han får av sin chef, som hatar honom över allt i världen, en trainee. En gullig kadett med blond fjunmustasch och anteckningsblock i högsta hugg. Tillsammans driver de omkring och håller ett öga på vildmarken och är sådär mysiga som bara två män i uniform kan vara.

Plötsligt börjar det hända underliga saker i parken. Cal vaknar i natten av att ett väldans oljud ekar i dalen. Det är trummor, trummor från djupet.
Nu börjar döingar dyka upp här och var. Är det en björn med blodtörst på vift? Det har ju inte funnits några björnar i parken på flera decennier.
Cal och hans kompanjon evakuerar alla campinggäster och börjar leta efter besten.

Men de hittar ingen björn. Istället stöter de på en hemlighet som lurat i bergen sedan urminnes tider. Det är här namnet på filmen blir logiskt. ORCS!Ni hörde rätt. Fucking jävla Orcher! Med full Uruk-hai-mundering. Ringbrynjor, svärd och hela skiten.
Kaos och förvirring! Cal och kompanjonen försvarar sig mot krigarodjuren och springer in i Cals gamla flamma, som av en slump är ute i skogen med en pilbåge och dynamit. De springer till högkvarteret för att raida vapenförrådet och bjuda krigshjorden på en saftig och krutdoftande defensiv.

Här följer en helt fantastiskt dåligt producerad krigscen al'a Helms klyfta (en ren humoristisk kopia, rättare sagt) och Cal och hans medkämpar plockar fram maskingevären pepprar skiten ur en hel hög orcher. Det sprängs och sprutar och ryker och Cals mustasch visar sig otroligt nog se ännu bättre ut när den tillsammans med en hagelbrakare köttar fantasymonster i slow-motion.

Bästa. Filmen. Någonsin.

Sex Powerfists of Fury av 5 möjliga, för konceptet.
Osagt många likadana av osagt möjliga för genomförandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar